Please ,alert me if the links do not work!

This blog continues to operate only for very good friends.
Comments and links - just personal.
Блогът остава да съществува само за много добри приятели.

неделя, 18 септември 2011 г.

City Boy - Book Early - 1978

Качвам City Boy, не защото не може да се намери из нета или на музикалния пазар, а само за да се изфукам. Че я имам. Имам и други 2 техни на винил, както и останалите на cd еле па на mp3. Качвам, защото тая плоча е една от емблематичните в моя живот. За пръв път я чух някъде около 79-80та, при това на един ролков (ама прав) на приятел на брат ми, заедно с London Town на McCartney и Watch или Angel Station на Manfred. Не искам да говоря за това колко са неизвестни, и дали са добри, колкото Kansas, Styx и т.н., а да припомня времето "на голямото нямане". Как добивахме откъслечна информация за света и в частност за музиката. И колко бяхме щастливи, на мижавите си касетофончета да откриваме: City Boy, 10 cc, Dire Straits, Genesis, Smokie и т.н. та дори и King Crimson...
Между другото Сигнал или някои други пееха:"Знай винаги знай, всичко има край..."
5.7.0.5
Трябваше да дойде интернета за да разберем, колко нещастни сме били и как "голямото нямане" ни зарази с крастата да търсим и презаписваме, купуваме и складираме, като че ли утре ще ни спрат кранчето или ще паднем върху Слънцето.
Каквото чуем днес - чуем.
Днес - спомените
Phonogram 6360 163
not remastered, no filters
Забравих да кажа, че тогава бях на 16-17:))

1 коментар:

  1. Ех млади момко!! какво да кажем ние на 60 и кусур години с гайдите.Само едно клюкарче имахме , каквото пуснат по радиоточката това слушахме.Маршове , повески , революционни , народни, опери , оперети.И най-хубавото им предаване беше Радио театър за младия слушател.
    Ние сме за оплакване, не вие. Дай боже никога да не се връща това време.

    ОтговорИзтриване